Een taartje om je op te beuren. Tiramisu betekent letterlijk trek mij omhoog of beur me op. Perfect toch om je helemaal blij te maken. En dat wordt je van dit taartje. Ik maakte dit taartje voor de verjaardag van mijn man. Wij hebben ervan genoten.
Ingrediënten:
biscuit
- 2 eieren
- 50 gram suiker
- 50 gram speltbloem
koffiedip
- 300 ml koud water
- 6 flinke theelepels oploskoffie
- 150 gram suiker
- 4 eetlepels koffielikeur
Mascarponecreme
- 500 gram mascarpone
- 500 gram slagroom
- 150 gram suiker
en verder
- 1 pak lange vingers
- 1 pakje chocolade koffieboontjes
- cacao
Bereiding:
Biscuit:
Mix de eieren met de suiker in 20 minuten luchtig met de keukenmachine. Spatel voorzichtig de speltbloem erdoorheen en schenk in een ingevette springvorm van 18cm. Bak in de oven op 160℃ in ongeveer 25 a 30 minuten gaar.
Koffiedip:
Maak de koffie met 300 ml koud water en de oploskoffie. Breng aan de kook met het suiker en roer goed tot alle suiker opgelost is. Laat afkoelen en roer de koffielikeur erdoorheen. Schenk in een diep bord.
Mascarponecreme:
Roer de mascarpone met de suiker los en klop de slagroom bijna stijf. Mix voorzichtig door de mascarpone tot je een mooi glad en stevig mengsel hebt.
Opbouwen:
Snijd de taart in 3 lagen. Leg de onderste laag op een taartschaal en besmeer met een kwastje met de koffiedip. Doe de mascarponecreme in een spuitzak en spuit een laag mascarpone op de taartbodem. Dip de lange vingers in de koffie en verdeel die over de mascarponelaag. Dek af met nog een laag mascarpone en leg hierop de tweede taartlaag.
Herhaal alle voorgaande stappen en dek af met de laatste taartlaag.
Spuit hierop met mooie toeven de laatste mascarpone en bestrooi met wat cacao.
Zet in de koelkast om mooi op te stijven en lekker koud te worden.
Kook de overige koffiedip in in een pannetje tot 108℃. Verdeel dit als het volledig afgekoeld en wat dikker geworden is over de top van de taart. Decoreer verder met de koffieboontjes en enjoy!!!