Spring is coming

De kleur van lente is geel. Zeker nu rond de tijd van pasen zie je veel in geel. Maar lente is voor mij het frisse groen van het nieuwe gras. De pastelkleurige knoppen aan bomen en struiken, de blauwe lucht en natuurlijk ook de frisse kleurtjes van de bloembollen. Dat symboliseert dit taartje. De blauwe toplaag staat symbool voor de blauw lucht. Het geel van de citroenrasp en het groen van de pistachenoten voor het gras en de bloemen en de kleine bloemknopjes van de blue butterfly pea thee voor de knoppen die overal weer uitbotten. Ik houd echt van deze tijd van het jaar. Mijn lievelingsseizoen, de lente…

Ingrediënten:

Bereiding:

Voor de bodem:

  • 120 gram oreokoekkruimels
  • 60 gram roomboter

Voor de yoghurtlaag:

  • 4 blaadjes gelatine
  • 3 eiwitten
  • 50 gram suiker
  • 20 gram water
  • 400 gram yoghurt

Voor de toplaag:

  • 200 gram roomkaas
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 blaadje gelatine
  • 1 eetlepel butterfly pea thee
  • 100 ml kokend water

Decoratie:

  • citroenrasp
  • 2 a 3 fijngehakte pistachenootjes
  • butterfly pea thee

Voorbereiding:

Zet thee met de butterfly thee. Kook daarvoor 100 ml water en doe daar een eetlepel van de theeblaadjes is. Laat staan tot het afgekoeld is en laat dan verder afkoelen in de koelkast. Weeg de yoghurt alvast af en laat op kamertemperatuur komen.

De bodem:

Smelt de roomboter in een pannetje en roer de oreokruimels erdoorheen.
Verdeel over de bodem van een springvorm van 18 cm doorsnee en druk aan. Zet in de koelkast om op te stijven.

De yoghurtlaag:

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Klop de eiwitten stijf. Breng het water met de suiker aan de kook tot 115 graden en schenk daarna in een dun straaltje bij de eiwitten. Klop nog even door tot je een glanzende massa hebt. Smelt ondertussen de geweekte gelatine in een pannetje en schenk ook in een dun straaltje bij de eiwitten. Spatel de eiwitten voorzichtig door de yoghurt en schenk op de bodem in de springvorm. Laat opstijven in de koelkast

De toplaag:

Week de gelatine in de koude blauwe thee. Roer de roomkaas los met de suiker. Smelt de blauwe gelatine voorzichtig in een pannetje met 1 eetlepel extra butterfly pea thee en roer door de roomkaas. Roer er evt nog een extra eetlepel thee doorheen als je de kleur wat donkerder wilt. Verdeel de laag over de opgesteven yoghurtlaag en laat ook weer opstijven in de koelkast.

Decoratie

Rasp wat citroenrasp over de taart en strooi wat fijngehakte pistachenootjes erover heen. Decoreer verder met nog wat theebloempjes

Enjoy!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *