Inspiratie voor dit recept zag ik op Instagram bij https://www.misspetel.com/. Ik volg haar al een tijd op instagram vanwege haar prachtige baksels en perfectionisme. Deze taart vond ik zo mooi vanwege de rand van koekjes waarboven de cheesecake uit komt. Een plaatje voor het oog, maar zeker ook voor de tong, want dit taartje ziet er niet alleen heerlijk uit, hij smaakt ook heerlijk. Ik raad je zeker aan dit pareltje eens te maken.
Ingrediënten:
voor de bodem:
- 200 gram maria biscuitjes
- 100 gram roomboter
voor de vulling:
- 300 gram monchou
- 250 gram mascarpone
- 400 ml slagroom
- 100 gram suiker
- 1/2 theelepel vanillepoeder
- 2 blaadjes gelatine
Voor de toplaag:
- 60 gram crispy witte chocola
- 50 gram 100% pindakaas
- mini Reese
- Handje pinda’s
Bereiding:
De bodem:
Maal de koekjes fijn en smelt de roomboter in een pannetje. Roer door elkaar en bedek een hoge 18 cm springvorm ermee. Ik deed een deel van de koekkruimels in de bakvorm en ging met een beker langs de kanten. Bedek de kanten niet tot helemaal bovenaan je springvorm, zodat het roomkaasmengsel er bovenuit komt. Bedek daarna met de resterende kruimels de bodem. Zet in de koelkast.
De vulling:
Week de blaadjes gelatine in koud water. Roer de monchou samen met de mascarpone en de suiker en vanillepoeder los. Klop de slagroom stijf en roer er voorzichtig doorheen. Los de gelatine op een laag vuur in een 50 ml citroensap op en roer door het roomkaasmengsel. Giet het mengsel in de bakvorm. Laat voor minimaal drie uur opstijven in de koelkast.
De toplaag:
Smelt de witte chocolade samen met de pindakaas au bain marie tot een mooi glad mengsel. Smeer over de bovenkant van de taart en decoreer met de mini Reese en de pinda’s.
Enjoy!