Red Velvet Crinkle Cookies

Red velvet! Op de een of andere manier intrigeert mij dat! Ik vind het zo’n prachtige uitstraling hebben en het smaakt ook nog eens super lekker!

Bijkomend voordeel is dat je het ook nog eens makkelijk maakt en een ruime batch op voorraad in je koelkast kunt zetten, zodat je op elk moment lekker versgebakken koekjes kunt maken.

Ik gebruikte grasboter. Dat is zachter doordat het boter is van grasgevoerde koeien. Hierdoor bevat het meer onverzadigde vetzuren, wat de boter zachter maakt. Het voordeel… al zet je je deeg een hele nacht in de koelkast, of nog langer, het wordt niet knetterhard en blijft daardoor mooi bewerkbaar.

Grasboter is zachter doordat het meer onverzadigd vet bevat. Hoe verzadigder het vet, hoe harder de boter.

Ingrediënten:

  • 120 gram zachte boter
  • 75 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1/2 theelepel rode kleurstof
  • 260 gram (spelt)bloem
  • 1/2 theelepel vanillepoeder
  • 20 gram cacao
  • 4 gram baksoda
  • snufje zout

Extra nodig:

  • bakje kristalsuiker
  • bakje poedersuiker

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Klop de boter, bruine suiker en kristalsuiker samen in een grote kom tot ze licht en luchtig zijn. Voeg de eieren één voor één toe en mix goed door. Voeg nu de rode kleurstof toe.

Meng de droge ingrediënten en voeg lepel voor lepel toe aan het botermengsel en klop tot een geheel. Zet het deeg in de koelkast tot het weer wat steviger is.

Vul een kommetje met kristalsuiker en een kommetje met poedersuiker. Vorm balletjes van ongeveer 20 gram en rol die eerst door de kristalsuiker en daarna door de poedersuiker zodat ze volledig bedekt zijn.

Plaats op de voorbereide bakplaat een centimeter uit elkaar. Bak 10 minuten of tot de koekjes zijn opgeblazen en gebarsten, maar nog een beetje kleverig zijn in het midden.

Enjoy!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *