Met een krokant laagje aan de buitenkant en de smeuïg fudgy binnenkant. De smaak van pure chocola en toch lekker zoet. Voor mij de combinatie voor de meest lekkere brownies!
Deze hoeveelheid is genoeg voor een bakvorm van 20×20 cm.
Wat heb je nodig:
- 100 gram roomboter
- 170 gram pure chocolade
- 300 gram suiker
- 3 eieren
- 30 gram cacao
- 75 gram speltbloem
- snufje zout
Hoe maak je het:
Smelt de roomboter in een pannetje
Hak de chocola in kleine stukjes en roer het door de gesmolten boter. Wacht tot het volledig gesmolten is en roer nog een keer goed door. (evt. nog een klein beetje verwarmen als de boter niet heet genoeg was.
Meng ondertussen de bloem met de cacao en het snufje zout.
Roer de suiker door het gesmolten boter/chocolade mengsel. Voeg een voor 1 de eieren toe en roer goed door. Wacht met het volgende ei tot het vorige helemaal gemengd is met het chocolademengsel.
Roer nu met een lepel het meelmengsel erdoorheen.
Zet de oven aan op 175°C hetelucht.
Spatel je browniebeslag in je bakvorm bekleed met bakpapier en zet voor 30 tot 35 minuten in de oven.