Frambozenijs (zonder ijsmachine)

Dit weer vraag om ijs. Lekker veel ijs. En nog beter… Zelfgemaakt ijs.

Deze versie maak je heel makkelijk zelf zonder ijsmachine. Gewoon alle ingredienten mengen, een nachtje in de diepvries en je zelfgemaakte ijs is klaar.

Het kan best hard zijn als je het direct uit de diepvries wil scheppen, dus even laten staan, maakt het ijs makkelijker te verdelen en de smaak nog lekkerder.

Ik maakte dit recept voor de foodblogswap van deze maand, waar ik iets mocht maken van het blog van Anja

Zoals gebruikelijk veranderde ik iets aan het recept. Ik voegde namelijk iets meer slagroom toe, waardoor het geheel iets minder zoet wordt, maar nog steeds zoet genoeg.

Wat heb je nodig:

  • 400 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 50 gram mascarpone
  • 250 gram diepvries frambozen.

Hoe maak je het.

Pureer de diepvriesframbozen in de keukenmachine of met een staafmixer (ik denk dat je het met de staafmixer wel in kleinere porties tegelijk meot pureren.)

Voeg de gecondenseerde melk en de mascarpone toe en pureer nog even door.

Klop de slagroom stijf en spatel voorzichtig door het frambozenmengsel.

Schep in een voldoende grote bak en zet in de diepvries tot het helemaal bevroren is.

Geniet!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *