Carrotcake

Soms maak je een recept en die is in een keer zo goed dat je zeker weet dat het niet bij een keer blijft dat je het gemaakt hebt. Dat geldt ook voor deze worteltaart. Hij is super makkelijk te maken, is smeuig en kruidig en staat binnen korte tijd in de oven. Daarnaast heb je geen rare ingredienten nodig, maar maak je het met ingrediënten die je vaak al in huis hebt.

Ik zou zeggen, wacht niet te lang, en maak deze heerlijke carrotcake. De foto’s spreken voor zich.

Wat heb je nodig:

Voor de cake:
2 eieren 60 gram
100 gram lichtbruine basterdsuiker
75 gram kristalsuiker
50 ml karnemelk
175 ml zonnebloemolie
225 gram speltbloem
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baksoda
snufje zout
2 theelepels kaneel
1/2 theelepel nootmuskaat
220 gram geraspte wortel

Voor de frosting:
50 gram roomboter
200 gram roomkaas
40 gram poedersuiker


Hoe maak je het:

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
Bekleed een bakvorm van 20×20 cm met bakpapier.

De cake:
Mix de eieren met de suiker, zonnebloemolie en karnemelk.
Zeef de droge ingredienten erboven en spatel er doorheen.
Schenk in de bakvorm en zet in de oven.
Bak in ongeveer 45 a 50 minuten gaar.
Laat helemaal afkoelen.

De frosting:
Mix de roomboter helemaal zacht en romig samen met de poedersuiker.
Doe er schep voor schep de roomkaas bij en mix iedere keer goed door.
Smeer over de carrotcake en decoreer met evt nog wat wortelrasp.

En nu genieten?

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *