Cheesecake is heerlijk met honing! Onze oudste zoon is dol op honing en op monchoutaart, dus ik dacht, weet je wat… ik combineer deze smaken. Met als resultaat dit mooie taartje.
Wat heb je nodig:
voor de tartelette:
- 75 gram roomboter
- 45 gram poedersuiker
- 1 eidooier
- snufje zout
- 115 gram speltbloem
- 25 gram amandelmeel
Voor de monchoucreme:
- 200 gram roomkaas
- 250 gram mascarpone
- 250 gram slagroom
- 75 gram suiker
- snuf vanillepoeder
Voor de honingtopping
- 90 gram honing
- 60 ml water
voor de decoratie:
- karamelpopcorn
Hoe maak je het:
de tartelette:
Meng de ingredienten voor de tartelette heel kort door elkaar en leg in de koelkast. Laat flink koud worden. Rol uit en bekleed je bakvorm ermee. Zet je bakvorm nog een keer 20 minuten in de diepvries voordat je bakt. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht en bak de tarelette in 20 minuten goudbruin en gaar. Ik heb het zonder blindbakvulling gedaan, maar het is veiliger als je dit wel gebruikt, dan weet je zeker dat het mooi bakt. Laat de tartelette in de vorm wat afkoelen.
De monchoucreme:
Roer de mascarpone met de roomkaas, de suiker en het vanillepoeder los. Klop de slagroom stijf en spatel er doorheen. Verdeel over de tartelettebodem. Laat opstijven in de koelkast.
De honingtopping:
Meng de honing met het water en kook in tot 110 graden. Laat even afkoelen en schenk voordat het te dik is geworden over de roomkaascreme. Laat opstijven in de koelkast.
Decoreer met de karamelpopcorn en geniet!